Ekipa portala KG-biz i KG-online posetili su porodični dom operske dive i soprana Nevene Lepojević, koja posle Kragujevca i Beograda, ima planove za internacionalnu karijeru. Pored svih obaveza oko karijere operske pevačice, ona radi i u privatnoj muzičkoj školi i posvećena je majka tri ćerke. Elena najstarija povukla talenat za umetnost na svoju majku, već niže uspehe, svira klavir i jako lepo slika. Pored Elene ima i dve mlađe ćerke, Alisu i Marijanu, koju su jako male, ali i talentovane na majku, što smo odmah primetili. Nevena potiče iz umetničke porodice, a što uvek voli da istakne, maksimalno se posvetila karijeri i svojoj divnoj deci koju smo imali prilike da upoznamo, i družimo sa njima. Radila je takođe u kompaniji Centrir od 2016. do 2020. godine kao konsultant za umetničke projekte, i nastupa u vokalnom Ansamblu Eho Odiseja u Beogradu.

Draga Nevena kažite nam nešto više o sebi, o svom umetničkom putu?

Razvoj umetničkog puta je tekao veoma sporo i sa velikim odlaganjem, što me je navelo da se još više se borim i radim na sebi. Imala sam sreće da postanem član, Vokalni solista Ansambla Eho odiseja u kome pevam od 2016. godine do danas. Moj mentor Goran Potkonjak mi je veoma pomogao da usavršim vokalnu tehniku pevanja i kroz Operske uloge upoznam glumu i sebe kroz umetnost razvijem svoju licnost.

Muzika daje smisao mom životu, daje dusu univerzumu i večitoj masti koja me usmerava na razvijanje potencijala i talenata. Muzika za mene je put sreće i mira u duši.

Da li imate neki hobi, i kako provodite slobodno vreme?

Hobi mi je plivanje, šetnja u prirodi i joga. Svoje slobodno vreme provodim u šetnji, to me veoma opušta ili u slušanju muzike, jer muzika je prisutna uvek u mom životu.

Dolazite iz umetničke porodice, kako je to uticalo na Vašu karijeru i životni put?

Dolazim iz umetničke porodice i porodica je veoma uticala na mene da me usmeri ka muzici još od ranog detinjstva i dan danas se sećam divnih trenutaka u porodičnom domu, pevajući uz pratnju mog oca Radmila na gitari i uz pratnju moje sestre Jasmine na klaviru.

Završila sam nižu i srednju muzičku školu Dr. Miloje Milojević u Kragujevcu, klavirski i teoretski odsek, zatim upisala nižu i srednju solo pevanje i odlučila da upišem muzičku akademiju za solo pevanje 20. maja 2010. godine, diplomirala u klasi profesorke Radmile Bakočević. Ja sam prva koja je diplomirala u Svečanoj Sali rektorata u Kragujevcu, sto za mene predstavlja veliki uspeh.

Ćerka Elena je jako talentovana na Vas, a već talenat pokazuju i Vaše mlađe ćerke,koliko Elenini početci u umetnosti podsećaju na Vaše?

Moja ćerka Elena je jako talentovana za muziku, ide u muzičku skolu i svira klavir, voli da peva i bavi se slikanjem, to je najviše ispunjava, sebe tu najviše pronalazi. Elenini počeci u muzici se znatno razlikuju, jer ne pronalazi sebe baš u klasičnoj muzici kao ja, već u modernoj muzici. Želja joj je da postane modni kreator i u tome je jako podržavam i usmeravam kao majka.

Dosta ste posvećeni porodici, može se reći da Vam je porodica baza, iz koje idu uspesi u karijeri?

Veoma sam posvećena porodici. Moje tri ćerke Elena, Marijana i Alisa su za mene velika odgovornost u kojoj dajem sebe u potpunosti. Veoma su muzikalne i usmeravam decu u muzičkom pravcu.

Šta je u Vašoj karijeri što bi ste izdvoji kao neke etape koje su obeležile Vašu karijeru do danas, uspesi generalno?

Najznačajnije uloge koje sam pevala su uloga Aida od Djuzepea Verdija, duet- Ciel! Mio padre! Uloga Leonora iz opere Moc sudbine, Uloga Santuca, Kavalerija Rustikana, Figarova Ženidba, Suzana i Kerubin, Rusalka, Rusalka, Bemi, Mimi. Najdraža uloga mi je Aida koja mi odgovara vokalno i po temperamentu, takođe i uloga Santuca i Leonora.

Usavršavanje na Master klasu kod Operske Dive Luciana Serra u Luganu u Švajcarskoj jun 2016. godine.

Saradnja sa mojim kolegama iz Eho Odiseje, oktobar 2020. godine, snimanje u studiu kvarteta Aide, što do sada niko nije izvodio, niti snimao.

Koji su Vaši planovi za budući period?

Moji planovi su dalje usavršavanje u Vokalnom Ansamblu Eho Odiseja u Beogradu. Rad na novim projektima.

Gde vidite sebe za 5 godina?

Sebe vidim u pedagoškom radu, jer volim rad sa decom kao u karijeri tako i u daljim nastupima. U dogledno vreme planiram karijeru u Italji i Nemačkoj. Zahvalna sam na svemu do sada i spremna za dalja dostignuća, jer znam da to mogu! Muzika i opera je moja ljubav koja daje smisao mom životu.

Izvor : www.kragujevac.biz

Link vesti:

Nevena Lepojević kragujevački sopran i lokalna operska diva koja osvaja region

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian