Sopran Nevena Lepojević i pijanista Dalida Grmuša održaće koncert 21. septembra u svečanoj sali Prve kragujevačke Gimnazije.

Ovim koncertom žele da predstave publici svoj program i izraze emocije kroz muziku. Cena karte je 500 dinara.

Nevena Lepojevic je rodjena 13.juna 1984. godine u Kragujevcu. Potice iz muzicke porodice,a nižu i srednju školu zavrsila je u Kragujevcu, u muzickoj školi Miloje Milojevic. 2004. godine upisala je Filološko Umetnički fakultet, smer: opštamuzička pedagogija, a 2005. godine upisuje smer solo pevanje u klasi prof. Radmile Bakočević. U njenoj klasi je i diplomirala. Trenutno radi operu Le Nozze di Figaro-Figarova ženidba od Mozarta, u kojoj peva sopransku ulogu Susane.

Dalida Grmuša, rođena 03.08.1989. u Sremsko jMitrovici. Nižu muzičku školu završila je u klasi prof. Gordane Malinović, srednju u klasi prof. Zlate Maleš, a trenutno je na FMU na odseku za klavir, u klasi prof. Nenada Radića. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada u zemlji i inostranstvu, a najdraže su joj Laurettreceg EPTA pijanističkog takmičenja posvećenog delima Frederdrika Šopena, kao i Laureat na takmicenju JosipSlavenski i nagrada na takmicenju mladih pijanista u Nišu.

Izvor: www.kragujevaconline.rs

Link:

https://www.kragujevaconline.rs/moj-grad/desavanja/koncerti/15381-koncert-soprana-nevene-lepojevic-i-pijanistkinje-dalide-grmuse?fbclid=IwAR14oNLAfcHRZ8H2ZN-dr6omuxZE9kvnW3VjhGpG425K9w6AKWBKl7Y0paA

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian