Nevena Lepojević rođena je 13.06.1984. u Kragujevcu, gde završava nižu i srednju školu na odseku solo pevanja. Diplomirala 20.05.2010. godine u klasi prof. Radmile Bakočević.

Operska pevačica ‐ Koncertni nastupi i dalje usavršavanje

Tokom studiranja na odseku solo pevanja osvojila nagrade na takmičenjima
U Beogradu, Nišu, Aleksincu, Rumi.
Učešće na premijeri prve srpske Opere na Uranku 2008. i 2009. godine.u Kragujevcu.
Pevala ulogu Elizete u “Operi Tajni Brak” od Cimaroze u sklopu operskog studija kod prof. Aleksandra Spasića 2009. godine u Kragujevcu.

Kamerno izvodila i arije kod prof. Borislava Cicovackog – arija Baha ”Seele,deine Specereien” uz klavirsku pratnju i pratnju flaute i duet “La Pesca” od Rosinija uz klavirsku pratnju. Usavršavanje posle završene muzičke akademije na odseku solo pevanje kod operskog pevača Aleksandra Manevskog (prvak Beogradske opere).

Nastupala kao solista 20. marta 2015. godine u Narodnoj biblioteci Vuk Karadzić u Kragujevcu sa posebnim programom ruske pesme i ruske romanse. Pevala najpoznatije ruske romanse kao sto su “Kak molody my byli”, zatim “Oci Ciornie”, “Podmoskovnye Vechera”, uz pratnju korepetitorke Ane Stojanović.

Nastupala 29. maja 2015. godine u Narodnoj biblioteci “Vuk Karadzic” u kamernom sastavu violina Boris Batalović i klavir Ana Stojanović. Izvodila ariju od Baha-”Quia Respexit”, takođe pevala pesmu “Summertime” od George Gershwin. Pevala i dzez standarde Elle Fitzgerald i filmsku muziku.

Nastupala 21. septembra u Svečanoj sali “Prve gimnazije u Kragujevcu kao vokalni solista sa svojom koleginicom Dalida Grmusa i izvodila njenu kompoziciju “Freedom”, koja je posebno zapažena.

Koncert u sali Rektorata Univerziteta Kragujevac dana 21.02.2018. godine. Izvodila autorske arije pijanistkinje i kompozitorke Dalide Grmuša.

Kao vokalni solista nastupa sa ansamblom Eho Odiseja Beograd od 2016.
Nastupala je sa svojim Vokalnim Ansamblom u Kulturnom centru Čukarica u Beogradu i izvodila ariju “ O mio babbino caro” od Giacomo Puccini i muzičko izvođenje “Phantom of the Opera” -Andrew Lojd Webber i mjuzikle.

Od juna 2016. do aprila 2020. radila u firmi Cen Trir-Centar za ravnomerni regionalni razvoj, kao konsultant za umetničke projekte. Takođe radila na zameni kao nastavnik muzičke kulture u osnovnoj školi Milutin i Draginja Todorović u Kragujevcu i u srednjoj školi Nikola Tesla u Batočini.
Usavršavanje vokalne tehnike pevanja-Master class, kod Operkske Dive Luciana Serra, jun 2016. godine u Švajcarskoj u Luganu. Vokalni je solista Eho Odiseje u Beogradu od 2016. do danas.

  1. april – nastup u Rumi sa Operskim repertoarom “ Pace,pace mio Dio”od Verdija-uloga Leonore, ariju ” Voi lo sapete”, ”O mamma”, pevala ulogu Santuzze. Sa tim istim operskim repertoarom nastupala i 10.maja u Kulturnom centru Čukarica ukljucujuci i ” Duet-Ciel Mio padre” Izvođenje dueta sa svojim kolegom baritonom Veljko Lojanica, ” Duet – Aide i Amonasra” od Verdija-III cin – Scena na Nilu. Pevala ulogu Aide.
  1. jun 2019. – Galerija opstine Vracar – Revija operskih dueta, arija, napolitanskih i ruskih pesama
  1. jun 2019. – Centar za kulturu Vlada Divljan – Koncert pod nazivom “Lepota je u svesti posmatraca”. Repertoar, Utopia Teslijana, Oratorijum Savest, tekst Velimir Abramovic, muzika-klavir Anamarija Andrasevic. Ansambl izvodi “Fantom of the opera”. Samostalno izvodjenje Aria “Pace, pace mio Dio”, uloga Leonora, “Voi lo sapete o mamma”, “Cavalleria rusticana”.

Nevena je solista Srpske Omladinske filhmonije Naissus, profesorka pevanja i  direktorka u privatnoj muzičkoj školi Belcanto. Voli rad sa decom i želi kroz pedagoški rad da im prenese znanje, ljubav i posvećenost muzičkoj umetnosti.

sr_RSSerbian