Nevena Lepojević rođena je 13.06.1984. u Kragujevcu, gde završava nižu i srednju školu na odseku solo pevanja. Diplomirala 20.05.2010. godine u klasi prof. Radmile Bakočević.

 

Solo pevac ‐ Koncertni nastupi i dalje usavršavanje

Tokom studiranja na odseku solo pevanja osvojila nagrade na takmičenjima
U Beogradu, Nišu, Aleksincu, Rumi.
Učesce na premijeri prve srpske Opere na Uranku 2008. i 2009. godine.u Kragujevcu.
Pevala ulogu Elizete u “Operi Tajni Brak” od Cimaroze u sklopu operskog studija kod prof. Aleksandra Spasića 2009. godine u Kragujevcu.

Kamerno izvodila i arije kod prof. Borislava Cicovackog – arija Baha ”Seele,deine Specereien” uz klavirsku pratnju i pratnju flaute i duet “La Pesca” od Rosinija uz klavirsku pratnju. Usavrsavanje posle zavrsene muzicke akademije na odseku solo pevanje kod operskog pevaca Aleksandra Manevskog (prvak Beogradske opere).

 

Nastupala kao solista 20.marta 2015.godine u Narodnoj biblioteci Vuk Karadzić u Kragujevcu sa posebnim programom ruske pesme i ruske romanse. Pevala najpoznatije ruske romanse kao sto su “Kak molody my byli”, zatim “Oci Ciornie”, “Podmoskovnye Vechera”, uz pratnju korepetitorke Ane Stojanović.

Nastupala 29. maja 2015. godine u Narodnoj biblioteci “Vuk Karadzic” u kamernom sastavu violina Boris Batalović i klavir Ana Stojanović. Izvodila ariju od Baha-”Quia Respexit”, takodje pevala pesmu “Summertime” od George Gershwin. Pevala i dzez standarde Elle Fitzgerald i filmsku muziku.

 

Nastupala 21.septembra u Svečanoj sali “Prve gimnazije u Kragujevcu kao vokalni solista sa svojom koleginicom Dalida Grmusa i izvodila njenu kompoziciju “Freedom”, koja je posebno zapažena.

Koncert u sali Rektorata Univerziteta Kragujevac dana 21.02.2018.god. Izvodila autorske arije pijanistkinje I kompozitorke Dalide Grmusa.

Kao vokalni solista nastupa sa ansamblom Eho Odiseja Beograd od 2016.
Nastupala je sa svojim Vokalnim Ansamblom u Kulturnom centru Čukarica u Beogradu i izvodila ariju “ O mio babbino caro” od Giacomo Puccini i muzičko izvođenje “Phantom of the Opera” -Andrew Lojd Webber i mjuzikle.

 

Od juna 2016. do aprila 2020. radila u firmi Cen Trir-Centar za ravnomerni regionalni razvoj, kao konsultant za umetničke projekte. Takodje radila na zameni kao nastavnik muzičke kulture u osnovnoj školi Milutin i Draginja Todorović u Kragujevcu i u srednjoj školi Nikola Tesla u Batočini.
Usavršavanje vokalne tehnike pevanja-Master class, kod Operkske Dive Luciana Serra, jun 2016. godine u Švajcarskoj u Luganu. Vokalni je solista Eho Odiseje u Beogradu od 2016. do danas.

 

  1. april – nastup u Rumi sa Operskim repertoarom “ Pace,pace mio Dio”od Verdija-uloga Leonore, ariju ” Voi lo sapete”, ”O mamma”, pevala ulogu Santuzze. Sa tim istim operskim repertoarom nastupala i 10.maja u Kulturnom centru Čukarica ukljucujuci i ” Duet-Ciel Mio padre” Izvođenje dueta sa svojim kolegom baritonom Veljko Lojanica, ” Duet – Aide i Amonasra” od Verdija-III cin – Scena na Nilu. Pevala ulogu Aide.

 

  1. jun 2019. – Galerija opstine Vracar – Revija operskih dueta, arija, napolitanskih i ruskih pesama

 

  1. jun 2019. – Centar za kulturu Vlada Divljan – Koncert pod nazivom “Lepota je u svesti posmatraca”. Repertoar, Utopia Teslijana, Oratorijum Savest, tekst Velimir Abramovic, muzika-klavir Anamarija Andrasevic. Ansambl izvodi “Fantom of the opera”. Samostalno izvodjenje Aria “Pace, pace mio Dio”, uloga Leonora, “Voi lo sapete o mamma”, “Cavalleria rusticana”. Voli rad sa decom i zeli kroz pedagoski rad da im prenese znanje, ljubav i posvecenost muzickoj umetnosti.
sr_RSSerbian